Dit netselskab

 

RAH Net og MES Net – Dit lokale netselskab

Vi er ansvarlige for elforsyningen, herunder drift, vedligehold og udbygning af ledningsnettet i Midt- og Vestjylland. Elnettet og elmålerne hos vores elkunder, er ejet af  RAH Net og MES Net, og vi distribuerer strømmen ud til din bolig eller virksomhed, og dermed sikrer en høj leveringssikkerhed, så du har strøm døgnet rundt.

RAH Net startede med 71 vestjyske forbrugere…

I 1925 dannede en kreds af store leverandører til elsektoren selskabet RAH. Det var bl.a. Nordisk Kabel & Tråd, Porcelænsfabrikken Norden, A/S Collstrup, ingeniørfirmaet Eriksen & Sardemann og Co.  I sin start leverede RAH strøm til 71 vestjyske forbrugere, men producerede ikke meget af strømmen selv. RAH havde dengang 400 HK dieselmotor stående i Rindum, som trak en 150 kVA generator.

Vandkraftværk i Brande – MES Net

Tilbage i 1921 blev Midtjyllands Eletricitetsforsynings Selskab – MES – i Brande stiftet. Selskabet skulle forsyne 471 lysforbrugere og 292 kraftforbrugere. Forbrugerne blev primært forsynet via MES’ egne vandkraftværker, som stadig kører den dag i dag.

 

Fusion

I dag er de to netselskaber gået sammen i RAH Net A/S for at stå stærkere, og via fusionen i 2017, forsyner de to netselskaber nu tilsammen mere end 51.000 husstande og erhverv i Midt- og Vestjylland. En stor del af elproduktionen stammer fra områdets knap 600 mølle- og solcelleproducenter samt ca. 2.600 private producenter af strøm.

Fusionen har betydet, at RAH Net og MES Net har opnået en række synergier, både på selve netdriften, men også opnået høje kompetencer på såvel den tekniske og den administrative side, hvilket betyder, at RAH Net kan fastholde fokus på høj forsyningssikkerhed til lave omkostninger.

RAH Net A/S

MES Net A/S

KONTAKT

Ringkøbing-afdelingen

Ndr. Ringvej 4 - 6950 Ringkøbing

Mandag – torsdag kl. 7.30 – 16.00

Fredag kl. 7.30 – 12.30

Brande-afdelingen

Dørslundvej 44 - 7330 Brande

Mandag – torsdag kl. 7.30 – 15.30

Fredag kl. 7.30 – 15.00

TO SELSKABER - DOBBELT STABILT

Copyright © RAH Net